Nyheder Rikke

VACCINATION – INFLUENZA, PNEUMOKOK (lungebetændelse) og kighoste

Influenza vaccination - i fuld gang

Såfremt du er kronisk syg (dog kun visse sygdomme), er over 65 år, gravid i 2. eller 3. trimester eller arbejder i sundhedssektoren (visse jobs) er du tilbudt gratis vaccination.

Vaccination kan ske fra midten af oktober til midten af januar og kræver TIDSBESTILLING i år

Vaccination mod lungebetændelse (pneumokok lungebetændelse)

Er du over 65 år eller er du kronisk syg (kun visse sygdomme) kan blive vaccineret gratis. Såfremt du er interesseret i dette, bedes du ringe for en tid til vaccination i klinikkens tlf. tid.

OBS: Ovenstående to vacciner kan godt gives samtidig - hvis du ønsker dette, så oplys dette ved tidsbestilling.

 

Kighoste vaccination til gravide i 3. trimester anbefales fortsat (uge 28 - 40) og er gratis til denne gruppe. Vaccinationen kan gives indtil en uge før forventet fødsel. Ring for tid, hvis du er interesseret

CORONA VIRUS/COVID 19

CORONA virus instruks:

VED MISTANKE OM SMITTE MED CORONA VIRUS MÅ DU FORTSAT IKKE MØDE OP I LÆGEHUSET!

Ring til klinikken for yderligere information og henvisning til test, hvis du mistænker, at du kan være smittet og har symptomer. Typiske symptomer er hoste, forkølelses, feber, ondt i halsen og hovedpine - men andre symptomer kan også forekomme.

Hvis du ingen symptomer har, men har været udsat for potentiel smitte, skal du selv bestille tid til test på "coronaprover.dk".

Grundet regeringens tiltag i forhold til at mindske smitteudbredningen er der fortsat fokus på at begrænse antallet af fremmødekonsultationer i klinikken. Af denne årsag er det IKKE muligt at bestille tid på hjemmesiden.

Det er af samme årsag i en periode muligt at bestille en TELEFONKONSULTATION, hvor man som patient kan blive ringet op af enten sygeplejersken eller lægen på et aftalt tidspunkt. Evt kan indgå der fotos i disse konsultationer - dette aftales med klinikken forinden.
Klinikken kan desuden tilbyde videokonsultationer til de patienter, der har mulighed for dette, via app'en "Min læge".

Afhængighedsskabende medicin

Klinikken har d. 14/5-18 haft besøg af tilsynsmyndigheden fra Sundhedsstyrelsen. Tilsynets fokus har bl.a. været på regler og rutiner i forbindelse med udskrivning af afhængighedskabende præparater (beroligende medicin og stærke smertestillende midler). Receptfornyelse af disse præparater skal fortsat ske ved personlig fremmøde i klinikken - SUNDHEDSKORT skal altid medbringes, men som noget nyt indføres en obligatorisk halvårlig lægesamtale mhp. fortsat behov for behandling/nedtrapning/udtrapning.